Câteva şcoli timişorene au avut parte de reparaţii consistente în perioada verii

Colegiul Banatean

Colegiul Bănăţean se numără printre unităţile de învăţământ timişorene care au făcut în cursul verii obiectul unor renovări consistente. În speţă, lucrările au fost în valoare totală de 300.000 de lei, potrivit afirmaţiei primarului Nicolae Robu.

Între alte îmbunătăţiri, merită amintită în primul rând crearea a şapte noi săli de clasă la Colegiul Bănăţean, după schimbarea destinaţiei şi reconfigurarea unei foste spălătorii din incinta imobilului. Campusul acestei unităţi de învăţământ va fi cumpărat de municipalitatea timişoreană, edilul-şef anunţănd că achiziţia va fi perfectată peste doar câteva săptămâni. „Am clarificat deja totul, în urma discuţiilor cu Episcopia Catolică (proprietară a imobilului, n. red.) şi urmează să finalizăm procesul de trecere a campusului în patrimoniul primăriei”, susţine Robu.

Colegiul Tehnic Electrotimiş a avut parte, la rândul său, de consistente modernizări de pe urma împlicării primăriei timişorene în chestiune. Modernizări ale sălilor de clasă, grupurilor sanitare, cantinei, înlocuiri de corpuri de iluminat şi renovarea completă a unui etaj al internatului sunt înfptuirile pe seama bugetului local duse la bun sfârşit în această vară la Electrotimiş. Suma totală pe care a cheltuit-o primăria pentru reabilitarea clădirii liceului, precum şi pentru diverse dotări, se ridică la aproximativ 730.000 de lei.

Şcoala Generală nr. 30 a beneficiat, de asemenea, de fonduri substanţiale pentru reparaţii, fiind vorba despre 200.000 de lei. Între altele, bazinul de înot cu care este dotată această unitate de învăţământ a fost reabilitat complet. Un alt aşezământ care va întâmpina noul an şcolar schimbat la faţă consistent este, de asemenea, Şcoala Generală nr. 16, unde s-au efectuat reparaţii şi igienizări în valoare totală de 50.000 de lei.
Robu promite mai multe creşe

Nu mai puţin de 98 de unităţi de învăţământ preuniversitar funcţionează în Timişoara, fiind vorba despre 49 de grădiniţe, 18 şcoli generale, 15 şcoli profesionale şi 16 licee. În plus, 13 creşe din Timişoara sunt tot în grija autorităţii publice locale. Este un capitol pe care Nicolae Robu îl consideră deficitar, el promiţând că municipalitatea se va implica serios în construirea de noi creşe.

„În perioada care urmează vom construi noi creşe, pentru că cele existente sunt prea puţine. Trebuie să venim în întâmpinarea tinerilor părinţi, astfel încât aceştia să-şi lase copilaşii la creşe situate cât mai aproape de casă”, afirmă mai-marele Primăriei Timişoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *