Abonează-te la Renaşterea bănăţeană!Ziar PDFZiar tipărit

Aşa se prepară cea mai bună MAIONEZĂ DE POST. Este mult mai sănătoasă decât cea cu ou

Dacă aveţi poftă de maioneză, nutriţioniştii va sfătuiesc să o preparaţi în casă, din ouă proaspete şi ulei de măsline. Evitaţi ouăle de raţă, fiindcă pot fi cu Salmonella. Utilizaţi zeamă de lămâie stoarsă pe loc, nu acid citric sau suc de lămâie industrial. Maioneza trebuie consumată ocazional. Pentru post, este bine să optăm pentru maioneza din cartofi.

Maioneza de post din cartofi se prepară cu următoarele ingrediente:

– 2 cartofi

– suc de lămâie proaspăt stors

– o lingură de muştar

– ulei

– sare şi piper după gust

Curăţăm cartofii şi îi fierbem în apă şi sare. După ce sunt gata, se scot şi se lasă la răcit, apoi se fac piure. Adăugăm muştarul şi o lingură de ulei, amestecând în continuu. Se completează compoziţia cu muştar şi ulei până la obţinerea compoziţiei dorite. Adăugăm sare şi piper după preferinţe.

Sursa: realitatea.net


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare