ALERTĂ! Legumele și fructele ne pot îmbolnăvi grav. Ce spune renumitul medic timişorean Ioan Ometa

pesticide

Greenpeace România a făcut public un raport care analizează cele 520 de substanțe active permise în Uniunea Europeană și le evaluează riscul potențial. Potrivit acestuia, 209 dintre pesticide au un impact toxic asupra mediului și sănătății oamenilor, înlăturarea acestora de la utilizare trebuind să fie prioritară.

Astfel, 111 pesticide ar trebui interzise imediat pentru a proteja sănătatea oamenilor. Este vorba de substanțe precum glifosatul, care a fost clasificat de Organizația Mondială a Sănătății ca un posibil cancerigen, sau abamectinul, un insecticid foarte toxic pentru oameni.

Alte 62 de pesticide îndeplinesc cel puțin două criterii de interzicere imediată pentru a proteja mediul. Este vorba de substanțe precum imidaclopridul, care este toxic pentru albine și alte insecte și a cărui utilizare e restricționată în prezent.

Pe lângă acestea, încă 36 de pesticide se află pe lista neagră pentru cumul de toxicitate. Printre acestea se numără un fungicid numit captan, o substanță cancerigenă, imunodepresivă, toxică pentru pești și alte organisme.

”Chimizarea agriculturii a dus la modificări foarte importante în biologia plantelor. Cercetătorii americani sunt speriați de faptul că în Yellowstone, cel mai mare parc natural din lume, o cincime din flora sălbatică este modificată genetic. Nu există în prezent o cercetare în privința plantelor modificate genetic asupra sănătății oamenilor, însă cu siguranță că ele nu pot aduce nimic bun pentru organismul uman”, a precizat medicul timișorean Ioan Ometa.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *