O nouă „modă” în intersecţiile din Timişoara

semafor1

Un semafor îndreptat spre tramvai, dar destinat pietonilor care traversează strada din altă parte şi altul amplasat pe trepied sunt doar două dintre exemplele de semaforizare „inteligentă” de la Timişoara.

Culmea, ambele sunt montate în aceeaşi intersecţie, tot mai aglomerată în ultima perioadă, până la deschiderea parţială a traficului pe la Pasajul Jiul.

Din cauza aglomeraţiei din zonă, pentru că vorbim de intersecţia străzii Cioriolan Brediceanu cu Paris semafoarele inteligente au cam luat-o razna.

semafor
Prin urmare, pietonii care trebuie să traverseze strada dinspre Paris spre Piaţa 700 sunt nevoiţi fie să iasă pe carosabil printre maşini pentru a vedea dacă au verde, fie să-şi încerce norocul, doar-doar prind verdele la marele fix.

Între timp, şoferii care aşteaptă culoarea verde pe Brediceanu, pentru a se îndrepta spre Paris, au timp berechet să-şi facă… selfie-uri la semaforul de pe trepied, ţinut bine în chingile formate dintr-o simplă bandă în alb şi roşu…

Dar Timişoara nu are parte doar de semaforizare „inteligentă”, pentru că aici au apărut şi panourile-ghicitoare.

În zona Pieţei Mehala, un panou care afişează spre ce direcţii se poate îndrepta un şofer nu este vizibil decât pe un sfert, fiind amplasat lângă o parcare.
panou

Dacă vor să afle spre ce direcţie se îndreaptă, şoferii (şi vorbim aici, desigur, mai ales de cei care nu sunt familiarizaţi cu oraşul) n-au decât să oprească undeva, să coboare, să studieze şi apoi să repornească la drum. Este şi acesta un mod de pune la lucru mintea participanţilor la trafic.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “O nouă „modă” în intersecţiile din Timişoara

  1. primarul psd al capitalei are in prgramul sau semafoarele inteligente .pentu timisoara nu este bun? hai sa fim seriosi la cate premiere a avut banatul dea lungul timpului asta pe cine deranjeaza? si eu sant sofer.imi doresc cat mai multe semafoare deoarece derbedei venituri din trafic nu stiu ce inseamna „bitte”.

  2. Imi place d-na Toma ! La circulatie si la fotbal se pricepe tot poporul. Ce nu-i bine la semaforul pietonal ? Era acolo si inainte ! Ce s-a schimbat ? A aparut semaforul pentru vehicule pe trepied, care este montat temporar ! Sau nu ati vazut ca se circula in sens invers pe Brediceanu? Vroiati sa-i faca fundatie ?
    Ati fost vreodata pe autostrazile Germane cand se fac lucrari ? Nu ati mai vazut semnalizare temporara ?
    Dar de dragul jurnalismului aruncam tot felul de perle in lumea virtuala !
    NA. Apropo ….aveti permis de conducere ? ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *